StoreFront 3.6 Replication Error – Propagate Changes failed – due to HTML5 Installer

StoreFront 3.6 Replication Error – Propagate Changes failed – due to HTML5 Installer

SF3

Hi,

Problems with Citrix Storefront 3.6 today.
First thing is to verify Storefront services rights, follow this guide: http://ronnyholtmaat.nl/citrix-storefront-sync-problems-propagate-changes-server-is-not-reachable-configuration-settings-might-be-out-of-date/

So, that is not the case this time…

The Problem:

When looking at event viewer on the secondary StoreFront node, the following error shows

An error occurred running the command: 'Add-DSFeatureInstances' 
The MSI HTML5Installer.msi is already installed 
At line:1 char:1
+ Add-DSHTML5ClientFeature -Folder 'C:\Program Files\Citrix\Receiver St ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
The MSI HTML5Installer.msi is already installed
Citrix.DeliveryServices.PowerShell.Command.RunnerInterfaces.Exceptions.PowerShellExecutionException, Citrix.DeliveryServices.PowerShell.Command.RunnerInterfaces, Version=3.6.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=e8b77d454fa2a856
An error occurred running the command: 'Add-DSFeatureInstances' 
The MSI HTML5Installer.msi is already installed
At line:1 char:1
+ Add-DSHTML5ClientFeature -Folder 'C:\Program Files\Citrix\Receiver St ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

So looks like the ‘Replication Engine’ is trying to perform an install of Storefront HTML5 Receiver, which in case is already installed…

The Workaround:

Well.. lets just uninstall that component on secondary server, so rep. engine from primary can install it without failing. One problem with this, is that you can’t uninstall it from ‘Program’s and Features’ within Windows. This needs to be done manually.

The HTML5 MSI is located in C:\Program Files \Citrix\ Receiver StoreFront \Features \HTML5Client \template\HTML5Installer.msi

1) Run C:\Program Files\Citrix\Receiver StoreFront\Features\HTML5Client\template>msiexec /uninstall HTML5Installer.msi on secondary storefront server.

2) Close All Citrix Consoles on secondary storefront server.

3) Restart the Citrix Configuration Replication Service on secondary storefront server.

4) Execute ‘ Propegate Changes’ from primary storefront server. (maybe need a second time)

Problem resolved

– Wondering why I always run into these kind of things… Next..

 

 

 

  • Posted by ronny
  • On June 13, 2016
  • 3 likes

0 Comments